Websites

Een website is maatwerk
Ik bouw én ontwerp een gebruiksvriendelijke, professionele, responsive (dat wil zeggen dat het er ook goed uit ziet op mobiel en tablet) en een op maat gemaakte website. Hierbij staan jouw wensen centraal. Daarom ga ik eerst graag een persoonlijk gesprek aan om dit in kaart te brengen. Het eindproduct is altijd een website waarmee de klant tevreden is.

Natuurlijk is het mogelijk dat ik de site ontwerp met daarin de (bestaande)  huisstijl in verwerkt. Heb je al een volledig design klaar liggen? Dan kan ik de site bouwen aan de hand van een aangeleverd ontwerp of in samenwerking met een externe designer.

Mogelijkheden en functionaliteit
De website kan vele functionaliteiten bevatten. Denk aan: een koppeling met een nieuwsbriefsysteem, een boekingssysteem, slideshow(s) met foto’s of video’s, een blog, fotogallerijen, portfolio-indeling, een meertalige website, Google Maps integratie, zoekfunctie, (contact)formulieren, koppeling met Google Analytics, etcetera.

Webdesign uit Rotterdam
Ik ben een in Rotterdam gebaseerde webdesigner (lees meer over mij) maar ik ben landelijk inzetbaar en wij kunnen minstens 1x face-to-face contact hebben. Woon je echt te ver weg, dan is er nog altijd software om met beeld te bellen 🙂

Bekijk mijn recente werk

Tarieven

Er is niet één vast bedrag op te geven aangezien elke website maatwerk is en kan verschillen qua complexiteit. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op voor een gesprek bij een kop koffie.

Verwachtingen

Kosten
OP MAAT
(Afhankelijk van in hoeverre het op maat wordt gewenst, of er al een ontwerp bestaat, de hoeveelheid pagina’s en functionaliteiten).

Duur project
4-12 WEKEN
(Afhankelijk van hoe snel de klant bepaalde benodigde informatie en bestanden aanlevert en hoe vaak men feedback kan geven).

WordPress
Alle sites die ik bouw hebben WordPress als basis. WordPress is uitgegroeid tot één van de meestgebruikte content management systemen (CMS). Het systeem werkt gebruiksvriendelijk en is door middel van o.a. plug-ins flink uit te bouwen qua functionaliteit.

Gebruiksvriendelijk onderhoud
De website is uiteindelijk door jou te beheren en te onderhouden. Bij de oplevering zit een handleiding met persoonlijke video tutorials. Wil je toch liever dat ik de site ga onderhouden? Ook dat hoort tot de mogelijkheden met mijn onderhoudspakketten.

SEO (= Search Engine Optimalisation)
Alle opgeleverde websites zijn geoptimaliseerd (via een plug-in zoals Yoast SEO of The SEO Framework) voor vindbaarheid in Google en andere zoekmachines. Teksten spelen hierbij een belangrijke rol. Ik kan hierbij adviseren.

Frequently Asked Questions

Welk platform gebruik je om je websites te maken?
Vooral WordPress. Ik kan in overleg gebruik maken van een ander CMS

Kan ik de site zelf gaan bijhouden?
Ja! Zelfs voor diegene die niet zo technisch onderlegd zijn is WordPress relatief makkelijk in gebruik en daarbij krijg je toegang tot je persoonlijke online tutorials en handleiding. Je ben vrij om aan te passen wat jij wil en hebt volledige controle. Hou er wel rekening mee dat als het misgaat en er zaken verloren gaan, ik tegen een tarief de zaken kan herstellen.
Als er echt grotere dingen zijn die je veranderd wilt hebben en je komt er echt niet zelf uit, dan kan ik je daarbij helpen. Maar iets eenvoudigs, zoals het veranderen van bijvoorbeeld een telefoonnummer, zou je zonder hulp kunnen uitvoeren.

Wat kan ik nog meer aanpassen?
Je krijgt als Administrator toegang tot jouw website. Niet alleen kan je kleine wijzigingen doorvoeren en (optionele) blog posts en pagina’s updaten, maar ook heb je altijd zelf invloed op jouw SEO. Klanten met een webshop hebben het beheer volledig zelf in handen. Je krijgt een eenvoudige handleiding en persoonlijke video tutorials waarmee je aan de slag kan nadat de site is opgeleverd.

Zijn updates en onderhoud bij de prijs inbegrepen?
Gedurende het projectverloop zijn alle aanpassingen inbegrepen. Alle updates/aanpassingen die aangevraagd worden na de verstuurde factuur zullen worden uitgevoerd tegen een uurtarief. Alle klanten ontvangen, na oplevering, wel 12 maanden aan plug-in en WordPress updates. Na deze 12 maanden kan een onderhoudspakket worden aangeschaft of men kan zelf updaten (eigen risico).

Kan ik een Webshop functie krijgen?
Zeker weten! Prijs is afhankelijk van de complexiteit en het aantal producten dat je wilt gaan verkopen. Belangrijkste vraag: Is de webshop de ‘main focus’ of is het een ‘simpele’ shop met maar een aantal producten die je binnen je site wilt aanbieden?

Wie gaat mijn Webshop beheren?
Voor e-commerce sites/webshops is de aanmaak van de eerste 10 producten inbegrepen.
Nadat dit is gebeurd en de product weergave en eigenschappen juist zijn ingesteld is het een goed moment om zelf producten toe te gaan voegen zodat je hier bekend mee raakt en je op je gemak gaat voelen met het zelf managen van jouw webshop.

Het managen van de shop en de bestellingen ligt namelijk bij jou. Ik bouw en ontwerp de omgeving en help je op weg met tutorials en handleidingen.
Als je echter wil dat ik ook dit onderhoud ga doen dan is dit mogelijk met een onderhoudspakket tegen een maandelijks tarief. Let op dat dit bedrag bij het onderhouden van een actieve webshop van aanzienlijk formaat hoger kan uitvallen dan het genoemde bedrag op de pagina.

Is een hosting pakket vereist?
Ja, alle websites moeten draaien op een hosting pakket voordat ik kan beginnen met het bouwen van de website. Je kan dit zelf regelen of je website bij mij onderbrengen en gelijk door mij laten instellen en regelen. Vervolgens betaal je jaarlijks een factuur. Lees meer over hosting

Bij welke host kan ik mijn site onderbrengen?
Je bent vrij in je keuze voor hosting provider, goede partijen zijn o.a. Antagonist, TransIP en Neostrada. Ik bied echter ook een hostingpakket waarmee ik meteen alles voor je opzet en dit geregel van je overneem.

Kan jij helpen bij het instellen van de e-mail en domeinnaam?
Bij mijn Hostingpakket zit ook een domeinnaam inbegrepen. Ik kan één of meerdere e-mail adressen voor je aan maken en via video tutorials uitleggen hoe je dit zelf kan instellen. Dit zit bij de prijs van het hostingpakket inbegrepen.
Als je een pakket kiest bij een externe partij kan ik je ook helpen. Hiervoor reken ik wel een uurtarief.

Wat als er technische problemen zijn?
Hosting en technische problemen zijn zeldzaam en gebeuren meestal als er bijvoorbeeld een limiet wordt overschreden, een plug-in update mis gaat of als er iets (onbewust) wordt gewijzgd aan de bestanden van het WordPress thema.
Als je een hostingpakket bij mij afneemt zal ik binnen 24 uur reageren op technische problemen met de hosting en helpen bij het oplossen.
Als je een onderhoudspakket bij mij afneemt zal ik meteen actie ondernemen als er iets misgaat bij de WordPress installatie.
Buiten die pakketten kan ik natuurlijk ook support bieden tegen het uurtarief.

Zal mijn website veilig zijn voor hackers?
Ik neem een aantal maatregelen en installeer o.a. WordFence om de kans op succesvolle hack pogingen te minimaliseren. Het is ook belangrijk om plug-ins en WordPress versies up-to-date te houden. Daarvoor bied ik onderhoudsabonnementen.
Ik kan niet met 100% garanderen dat dit nooit zal gebeuren, dit is afhankelijk van veel factoren en ook jij als website eigenaar hebt hierin een belangrijke rol.
Hou je (niet makkelijk te raden) wachtwoord veilig en deel die met niemand. Als je een nieuwe gebruikersaccount wilt toevoegen laat mij dit dan weten en ik regel het voor je.
Mocht je site toch gehackt worden, dan help ik je snel je site weer schoon en up-and-running te krijgen.

Wordt er een backup gemaakt van mijn website?
Voor de eerste 12 maanden zijn back-ups inbegrepen. Deze worden rond de eerste van de maand uitgevoerd.
Na deze 12 maanden kan je er voor kiezen om zelf back-ups van je site te maken (via WordPress) of dit mij te laten doen voor een maandbedrag. Zie voor meer informatie de pagina over de onderhoudspakketten.

Is beeldmateriaal  inbegrepen?
Nee, al het beeldmateriaal moet door jou worden aangeleverd. Ik raad altijd aan om eigen beeldmateriaal te maken of te laten maken. Ik kan je een aantal fotografen aanraden. Stockfoto’s zijn ook een optie, maar wil je jouw website er uniek uit laten zien dan raad ik aan het gebruik van stockfoto’s te vermijden.
Photoshop werk en het bewerken van aangeleverde foto’s kan ik wel en zijn inbegrepen indien deze onderdeel zijn van het ontwerp.

Schrijf jij ook de teksten voor mijn website?
Nee, dit is iets wat jij zelf moet doen of waar je een copywriter voor moet inhuren. Ik kan je een aantal copywriters aanraden.
Ik kan je wel aanwijzingen en adviseren wbt tekst optimalisering en best practises voor SEO.

Helaas!

Ik ben momenteel niet beschikbaar voor nieuwe projecten. Zoek je iemand die je kan helpen met een WordPress website from scratch opzetten dan moet ik je teleurstellen.